Smartlog v3 » Nyt tag » Jagttegnskurser
Opret egen blog | Næste blog »

Nyt tag

Her får du gode råd, hvis du skal have nyt tag

Jagttegnskurser

2. Aug 2012 13:17, ssblogger

Jagttegnskurser i Danmark

 

Har du planer om at erhverve dig et jagttegn? Så må du først gå til en jagtprøve og får at kunne det, må du nødvendigvis først gennemføre et jagtkursus. Der afholdes jagttegnskurser mange steder rundt omkring i Danmark, så uanset hvor du bor, bør du kunne finde et kursus, som ligger tæt på dig. Disse kurser foregår typisk henover 10 undervisning gange lagt på 10 uger, så du er godt forberedt, når du skal på til den endelige prøve. Priserne på jagttegnskurser varierer fra landsdel til landsdel, men de koster typisk mellem 2000 til 3500 kroner at deltage i. Udover dette skal du oftest købe din egen lærebog, som koster omkring 250 kroner. På kurserne vil der blive sat stor fokus på fagligheden, samtidig med at der bliver sat fokus på det sociale, så det bliver en sjove og lærerig oplevelse for alle. Det er muligt at tage jagttegnskurser på kortere tid, men så vil det blive langt mere intensiveret, da alt pensum skal læres på meget kort tid. Derfor vælger de fleste at gøre det på ca. ti uger, da det også er nemmere at lære alt pensum på denne måde.

 

Sådan foregår jagttegnskurser

 

Jagttegnskurser er meget koncentrerede, så du kan lære mest muligt på meget kort tid. De er beregnet for dem, som gerne vil gå op til jagtprøven for at få et jagttegn. Underviserne er typisk meget erfarne inden for jagttegnsundervisning og også ofte selv erfarne jægere. Pensum vil inkludere viden om vildtbiologi, våbenlære, former for jagt, sikkerhed, etik, afstandsbedømmelse og jagt loven. Der vil også indgå undervisning på skydebane for at du kan blive undervist i skydeteknik og våben behandling med praktiske øvelser.
På kurset vil du følge undervisning, som vil bliver understøtter af film og billeder, så du kan få det bedste ud af timerne. Det kræver ikke nogen som helst forudgående kendskab til jagt, for at du kan følge med. Du vil lære alt det nødvendige på selve kurset.

De ovenstående emner, vil du blive undervist i på et henholdsvis teoretisk og praktisk niveau. Dette vil gå igen i selve jagtprøven, som indeholde to delprøver; en teoretisk og en praktisk. Du må først bestå den teoretiske prøve, som er skriftligt og består af 40 spørgsmål om jagt og vildt, før du kan gå op til den praktiske prøve, som omhandler våbenhåndtering og afstandsbedømmelse. Når du har bestået hele den samlede jagtprøve, kan du endelig få dit nye jagttegn, så du kan begynde at gå på jagt.

 

 

  

Nyt tag links

Relaterede